27 ene 2017

Un home ric


Una vida austera, fins i tot dura, no és sinòmim de miserable. Tot depèn de la forma en que hom l'encari i de les necessitats que es creï.

Seria més o menys el que li passa al patricarca d'aquesta familia, de l'ètina Hasania, de pastors semi nòmades que habiten al Desert de Bayuda  (Sudan del Nord). L'home té el que té, i sembla estar-li prou bé a ell i als seus.



Una vida austera, incluso dura, no es sinónimo de miserable. Todo depende de la forma en que uno la encare y de las necesidades que se cree.

Sería más o menos lo que le sucede al patricarca de esta familia, de la etina Hasania, de pastores semi nómadas que habitan en el Desierto de Bayuda (Sudán del Norte). El hombre tiene lo que tiene, y parece estarle bien a él ya los suyos.



Pou d'aigua --amb aigua-- excavat al bell mig del no res. Les fustes travesseres són per a fer lliscar la corda que du el poal del fons fins a la boca. Això pot donar una idea de la fondària del pou.

Pozo de agua --con agua-- excavado en medio de la nada. Las maderas atravesadas sirven para deslizar la cuerda que lleva el cubo del fondo hasta la boca. Esto puede dar una idea de la profundidad del pozo.



Fins i tot disposa d'una petita placa per a la captació d'energia solar a l'entrada de la barraca (a la dreta).

Incluso dispone de una pequeña placa para la captación de energía solar a la entrada de la choza (a la derecha).


El bestiar. Evidentment en tenia més repartit entre els voltants i els corrals.

 El ganado. Evidentemente había más repartido entre los alrededores y los corrales.



La cuina on no hi falta ni mica de menjar, i també altres membres d'una família que enforteixen vincles i es donen seguretat mútua en un indret tan inòspit.

La cocina donde no falta comida, y también otros miembros de una familia que fortalecen vínculos y se dan seguridad mutua en un lugar tan inóspito.




Al capdevall, què és la vida? On són els límits, ja siguin per dalt o per abaix?

Al fin y al cabo ¿qué es la vida? ¿Dónde están los límites, sean por arriba o por abajo?


Un home feliç, un home ric

Un hombre feliz, un hombre rico





.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gràcies pel teu comentari.