16 feb 2022

Pinzellades de Buenos Aires


Tomba d'Evita Perón

Café Tortoni


Ateneo Grand Splendid


Barri de Palermo Soho


Puerto Madero

BUENOS AIRES

Què hi ha més representatiu de l'Argentina que la recordada Evita Perón? La primera de les fotos és la seva tomba al cementiri de La Recoleta, amb el nom, però, d'Eva Duarte. Coses de família...

El Café Tortoni és el cafè més antic i amb més solera de la ciutat. Va estar asíduament visitat per artistes, intel·lectuals i escriptors com Borges, Lorca o Pirandello, i Carlos Gardel també hi va actuar. Aviu dia també s'hi fan concerts de jazz i la primera planta l'ocupa l'Academia Nacional del Tango.

L’»Ateneo Gran Splendid» és una llibreria situada al Barri de Recoleta, on antigament hi havia hagut el teatre Grand Splendid. En l’actualitat s’ha transformat, conservant, no obstant, l’arquitectura original. Ha estat elegida com la llibreria més bella del món i de debò que fa honor al seu nom.

El barri de Palermo Soho és anomentat així per la peculiaritat dels seus edificis, baretos i botigues, on es mou gent bohèmia i alternativa. I les llibreries que no faltin.

Puerto Madero va ser el nou port de Buenos Aires a finals de S.XIX destinat a magatzemar gra i altres productes d'alimentació per a exportar. Aviat però va quedar petit i es va haver de traslladar a un nou emplaçament (1911-1925). Després d'anys d'abandonament, el 1998 es va convertir en el barri més modern i elitista de la ciutat amb la particularitat que els seus carrers porten tots  nom de dona. Santiago Calatrava hi va construir el Puente de la Mujer.


.



 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gràcies pel teu comentari.