29 abr 2015

El genocidi armeni


Traducció: "Com es va informar a principis d'aquest mes, per ordre de Jaimat, el Govern ha decidit exterminar tota la població armènia de Turquia. Els que s'oposin a les ordres no seran considerats servidors Govern.  Els nens, les dones i els malalts no han de ser exclosos. Les formes de extermini no han de ser diferenciats. Sense escoltar la veu de la vostra conciència, cal eliminar-los a tots i posar fi a la seva existència".Traducció: "Seleccioneu i tingueu cura només d’aquells orfes que no recordaran la situació catastròfica que els seus pares han hagut de passar. La resta hauran d’unir-se a les caravanes".EL GENOCIDI ARMENI DEL S.XX

Enguany es compleix el centerani de la masacre del poble armeni a mans dels otomans. Jo no tinc prou coneixements sobre aquells fets per afirmar si 'només' es van matar uns milers o es va tractar d'un genocidi en tota regla, però en qualsevol cas, aquests dos documents manuscrits originals que es custodien i s'exhibeixen al Museu Armeni, al recinte de la Kelisaye Maryam (Església de Maryam) a Isfahan (Iran), semblen certificar que les ordres van ser poru clares i que que hi va haver una veritable intenció d'eliminar tota la població d'aquella nacionalitat.

Este año se cumple el centenario de la masacre del pueblo armenio a manos de los otomanos. Yo no suficiente conocimiento sobre estos hechos para afirmar si 'sólo' se mataron a unos miles o se trató de un genocidio en toda regla. En cualquier caso, estos dos documentos manuscritos originales que se custodian y exhiben en el Museo Armenio, en el recinto de la Kelisaye Maryam (Iglesia de Maryam) en Isfahán (Irán), parecen certificar las órdenes fueron bien claras y que hubo una verdadera intención de eliminar toda la población de aquella nacionalidad.


ESGLÉSIA ARMENIA DE  KELISAYE MARIAM  (Isfahan)


2 comentarios:

 1. Quan una part de la població decideix exterminar a una altra part,... és que la desumanització s'ha apoderat de les consciències.

  podi-.

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Cert. Vaig sentir una esgarrifança un un sentiment de fàstic en llegir els dos manuscrits.
   Gràcies pel teu comentari.
   Salut.

   Eliminar

Gràcies pel teu comentari.